NS-wandeling in Park Lingezegen

Bericht geplaatst door: Engelien | 09-04-16

5 april 2016

Nieuwe NS-wandeling door Park Lingezegen

Park Lingezegen heeft nu ook zijn eigen NS-wandeling. In 16 km loopt u van station Elst naar Arnhem Centraal. Een mooie manier om kennis te maken met het noorden van dit landschapspark. Als bonus krijgt u er een stukje uiterwaarden bij.

De NS-wandeling Park Lingezegen begint bij station Elst. Vanaf daar wandelt u gemoedelijk langs de sloten, dijkjes en jonge bosaanplant van het nieuwe landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Ook passeert u Landerij De Park met terras, kinderboerderij en natuurspeelplaats. Vervolgens gaat u via de statige Notenlaan naar Arnhem-Zuid.

Daar kunt u op de trein stappen. Maar verder wandelen kan ook. In nog eens 9 km loopt u naar Arnhem Centraal. Onderweg komt u door het uiterwaardenpark Meinerswijk, waar veel zeldzame vogels broeden en bevers leven.

Op pad
De routes en kaartjes van de NS-wandelingen zijn gratis te downloaden via www.eropuit.nl/wandelen en www.wandelnet.nl. Op deze sites vindt u ook de gpx-bestanden voor gebruik op smartphone of gps.

Over de NS-wandelingen
Al ruim 25 jaar ontwikkelt Stichting Wandelnet in samenwerking met NS de NS-wandelingen, wandelroutes van station naar station. Alle 46 NS-wandelingen zijn in totaal al bijna 360.000 keer gedownload. In 2016 verschijnen er vier nieuwe routes. Naast Park Lingezegen is er een nieuwe route bij Bergen op Zoom, Ravenstein en Halfweg-Zwanenburg (bij Amsterdam).Reacties op dit onderwerp:

Nog geen reacties ingezonden

Reageer op dit bericht:
Uw naam:

Uw reactie: