Bruine rat aangetroffen in Holthuizen

Bericht geplaatst door: VvhH | 20-10-16

Beste bewoners van Holthuizen,
Sinds enige tijd heeft de bruine rat zich in onze wijk gevestigd. Dit is omwille van de volksgezondheid (verspreiding van ziektes) een ongewenste situatie.
De leefomstandigheden voor deze ongewenste gast zijn gunstig (voldoende voedsel en water), waardoor een snelle toename van de populatie te verwachten is. Ratten zijn alleseters. Bestrijding is eigenlijk pas effectief als dit in een groter gebied plaatsvindt, want de actieradius van ratten is groot.
De gemeente Arnhem neemt gelukkig de bestrijding van ratten serieus. Zie:
https://www.arnhem.nl/Inwoners/wonen_en_milieu/Zwerf_en_plaagdieren_hondenpoep/plaagdieren
Ratten
Treft u ratten aan op particulier of openbaar terrein, dan kunt u met de SUEZ, afdeling ongediertebestrijding, contact opnemen, tel. 026 - 446 04 90 (kosten worden altijd vergoed).
Als u ook van mening bent dat we hier iets aan moeten doen, zijn er de volgende mogelijkheden:
 Beperk (tijdelijk) het aanbod van voedsel (vogelvoer, brood, fruit, honden- katten- en kippenvoer, ed). Berg voedsel op in goed afsluitbare containers van hard plastic of metaal.
 Sluit de groene en grijze minicontainers en bewaar plastic zakken voor verpakkingen op een veilige plaats.
 Bel SUEZ (tel: 026 - 446 04 90), meld de aanwezigheid van bruine ratten en vraag om bestrijding. ( SUEZ zal dan bij u –op afspraak- eerst lokdozen plaatsen en vervolgens vangklemmen en deze op gezette tijden ledigen).
Als u ook vindt dat er iets aan moet worden, voordat het een onbeheersbare plaag wordt, met risico’s voor mens en (huis)dier, onderneem dan actie en draag uw steentje bij, zodat op grotere schaal bestrijding kan plaatsvinden.
Engelien de Haan - Zomer
secretaris VvhHolthuizen
info@holthuizen.netReacties op dit onderwerp:

Nog geen reacties ingezonden

Reageer op dit bericht:
Uw naam:

Uw reactie: